Φίλες και φίλοι,

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!

Εξαιτίας της απεργίας (και των Μ.Μ.Μ.) ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ το μάθημα της

ΤΕΤΑΡΤΗΣ, 28 Νοέμ. 2018, ώρες: 17.00-20.00

για την

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Δεκ. 2018, ώρες: 17.00-20.00

...

Διδάσκει ο Γιώργος Ηρακλέους, Φιλόλογος, DEA Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Λιέγης

...

ΘΕΜΑ: «Θέση και αντίθεση στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου»

...

ΑΙΘΟΥΣΑ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ», Θεομήτορος 48-Πωγωνίου 1, Άγ. Δημήτριος (απέναντι από το ShoppingHouse) (με το λεωφορείο 141, μετρό «ΔΑΦΝΗ» και κατεβαίνουμε στη στάση «ΓΗΠΕΔΟ»)

...

Σας περιμένουμε

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ. (8.10.2018)

Σύντομη ομιλία του Προέδρου του Σ.Ε.Λ.Ε.,

Δρ. Θαν. Ν. Καραγιάννη,

με θέμα: «Μια συνοπτική αναδρομή στην Ιστορία του Λαϊκού μας Πανεπιστημίου και του Σ.Ε.Λ.Ε

Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μέλη του Συλλόγου Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης, σας καλωσορίσω από μέρους του Δ.Σ. στην παρούσα Έκτακτη Καταστατική Γ.Σ. του νεοσύστατου Συλλόγου μας, η οποία έχει ως θέμα της την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού μας και κυρίως του άρθρου 2, που αφορά τη μεταφορά της έδρας του Συλλόγου μας, ένα θέμα που μας έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους τελευταίους μήνες..

Πριν να μπούμε στη συζήτηση και στη λήψη αποφάσεων για την τροποποίηση του Καταστατικού μας, θα ήθελα να κάνω μια συνοπτική αναδρομή στην Ιστορία του Συλλόγου μας και του Λαϊκού μας Πανεπιστημίου.

Η ιδέα που είχαμε περίπου πριν από τρία χρόνια για την ίδρυση ενός Λαϊκού Πανεπιστημίου, το οποίο πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμη ότι πρέπει να απευθύνεται ιδιαίτερα στη νεολαία, αλλά και σε κάθε φιλομαθή ενήλικα οποιασδήποτε ηλικίας, άρχισε πολύ δειλά να υλοποιείται στο χώρο που βρισκόμαστε (Πολυχώρος «ΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ», στον Άγ. Δημήτριο) το Φθινόπωρο του 2015, με μια σειρά διαλέξεών μας για το Θέατρο.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ρόζα Μωυσίδου και τον κ. Χρήστο Σκαρόπουλο για την αφιλοκερδή και αμέριστη φιλοξενία τους στο χώρο αυτό, αλλά και στο χώρο που χρησιμοποιούν στην οδό Ιωνίας, στον Άλιμο, που και εκεί μας φιλοξένησαν, όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενία την οποία θα μας παρέχουν κάποιες Δευτέρες και αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά.

Την άνοιξη της ίδιας ακαδημαϊκής χρονιάς (2015-2016) οργανώσαμε ένα τρίμηνο σεμινάριο Φιλοσοφίας, με σημαντική συμμετοχή σπουδαστών για τα δεδομένα της εποχής και των θεμάτων που διαπραγματευτήκαμε, θέματα αρκετά δύσκολα για αρχάριους, τα οποία εκλαϊκεύσαμε με επιτυχία. Εκείνο το σεμινάριο φιλοξενήθηκε σε αίθουσες του πρώην 3ου Δημ. Σχολείου Αγ. Δημητρίου (οδός Νηρέως), κτίριο που ανήκει στο Δήμο και που έχει παραχωρηθεί σε διάφορους φορείς της πόλης, δηλαδή στις αίθουσες της Επιτροπής Ειρήνης και του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Δημητρίου (της Ο.Γ.Ε.), αλλά και της ΠΕΑΕΑ (Αγωνιστών και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης), τους οποίους ευχαριστούμε πολύ, για μία ακόμη φορά.

Είναι πολύ σημαντικό, κυρίες και κύριοι, να είσαι αρχικά μόνος σου και τελικά να βρίσκονται και άλλοι για την πραγματοποίηση μιας ιδέας, της διαρκούς λαϊκής επιμόρφωσης. Κι έτσι το όραμα να ρίχνει ρίζες, να πετάει κλαδιά, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται γύρω απ' αυτό το όραμα της λαϊκής επιμόρφωσης όλο και περισσότεροι φιλομαθείς πολίτες, να συμμετέχουν, να συνεργάζονται, να το υποστηρίζουν και να το διαδίδουν.

Έτσι, γεννήθηκε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγ. Δημητρίου & Νοτίων Προαστίων, το οποίο με Διοικούσα Επιτροπή λειτούργησε και κατά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2016-2017) μ' ένα υπερβολικά φιλόδοξο πρόγραμμα μαθημάτων για 10 Τμήματα και με διάφορα Σεμινάρια (Λογοτεχνίας, Θεάτρου, Κινηματογράφου, Φιλοσοφίας, Πολιτικής Οικονομίας, Κοινωνιολογίας, Φωτογραφίας, Ιστορίας, Επιστήμης για τις Θρησκείες, Φωτογραφίας)

Λειτουργούσαμε άτυπα, χωρίς νομική υπόσταση και όσα λειτουργικά έξοδα παρουσιάζονταν, τα πληρώναμε «από την τσέπη μας», τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, διότι δε δικαιούμαστε να εισπράττουμε χρήματα. Ευχαριστούμε από το βήμα αυτό τις φίλες και τους φίλους συνεργάτες εκείνης της χρονιάς, για τους οποίους θ' αναφερθούμε ονομαστικά και αναλυτικά στο εγγύς μέλλον σε κάποια εκδήλωση και μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε 4 αίθουσες διδασκαλίας:

1) σε αίθουσα στην οδό Ιωνίας, η οποία μας παραχώρησαν οι κ. Ρόζα Μωυσιάδου και ο κ. Χρήστος Σκαρόπουλος, ιδιοκτήτες του παρόντος Παιδότοπου «ΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ»,

2) στην αίθουσα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγ. Δημητρίου,

3) στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου (μετά από εισήγηση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου, κ. Μαρίας Ανδρούτσου, την οποία ευχαριστούμε δημόσια, μια και συνεχίζει να στηρίζει τη συλλογική μας προσπάθεια, και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας) και

4) σε μια αίθουσα της Εκκλησίας στη Δάφνη.

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο το στεριώσαμε μια Ομάδα Εθελοντών που πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη Λαϊκή Επιμόρφωση, στη «δια βίου παιδεία».

Εδώ και ένα χρόνο, περίπου, λειτουργούμε με εγκεκριμένο καταστατικό από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ως Σύλλογος Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Κατά την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά (2017-2018) συνεχίσαμε με σεμινάρια Φιλοσοφίας, Πολιτικής Οικονομίας, Ιστορίας, Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας («Σχολή Γονέων»), Λογοτεχνίας και Θεάτρου, σε αίθουσες του κέντρου της Αθήνας (Ash in Art, Συνταξιούχων Δημοσίου, Λογιστών), αλλά και στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου.

Τον περασμένο Φλεβάρη του 2018 έγιναν αρχαιρεσίες, λειτουργεί πλέον Διοικητικό Συμβούλιο και συνεχίζουμε, παρά τα κάποια προβλήματα που υπήρξαν, μια και το όραμά μας για την εργατική και λαϊκή επιμόρφωση είναι πάνω και πέρα από τα επιμέρους προβλήματα, τα οποία δεν μπορούν ν' απασχολούν και να μπαίνουν τροχοπέδη για ένα τόσο σπουδαίο κοινωνικό εγχείρημα.

Κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά (2018-2019) θα συνεχίσουμε με σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες, για τις οποίες θα ενημερωθείτε πολύ σύντομα σε προσωπικό επίπεδο με ηλεκτρονικά μηνύματα, αλλά και μέσα από το f/b και από την ιστοσελίδα μας.

Φέτος θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε πιο συλλογικά, με διάφορους φορείς, ώστε να υπάρχει συνδιοργάνωση φορέων για τα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις μας, με στόχο τη μεγαλύτερη προσέλευση σπουδαστών.

Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία μας, όλες τις φίλες και τους φίλους συνεργάτες στην εθελοντική και συλλογική μας προσπάθεια, τα παλιά και τα νέα μέλη του Δ.Σ., τους παλιούς και τους νέους εθελοντές μας, καθώς και όλους τους διδάσκοντες Καθηγητές για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή στα μαθήματα και για την επιστημονική γνώση που μας παρείχαν με ευχάριστο και εκλαϊκευμένο τρόπο, αλλά και με αξιόλογη διδακτική μεθοδολογία.

Καλωσορίζω τα νέα μέλη του Συλλόγου μας και τους ευχόμαστε καλή συνεργασία και καλές σπουδές.

Έχουμε ανάγκη και από άλλους εθελοντές, οι οποίοι αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο στο Σύλλογο, είναι βέβαιο ότι προσφέρουν μέγιστες υπηρεσίες στην επίτευξη του κοινού μας οράματος για τη λαϊκή επιμόρφωση, για συνεχή επιστημονική μάθηση, με εκλαϊκευμένο τρόπο, και για διαρκή κοινωνικό προβληματισμό.

Ο στόχος μας είναι να βρεθούν δωρητές και ευεργέτες για να έχουμε κάποτε τη δική μας αίθουσα. Δύσκολος στόχος, βέβαια, για τη ζοφερή οικονομικά περίοδο που διανύουμε, αλλά θα τον παλέψουμε και τελικά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Πιο εφικτός είναι ίσως ο εξής στόχος μας: Η αύξηση των μελών μας και των εσόδων μας από εισφορές, χορηγίες και δωρεές, ώστε να είμαστε σε θέση να ενοικιάσουμε τη δική μας αίθουσα/εντευκτήριο/δανειστική βιβλιοθήκη ή να συντηρήσουμε κάποια αίθουσα, που ελπίζουμε να μας φιλοξενήσει ο Δήμος, κάποιος φορέας ή κάποιος ιδιώτης.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και σας εύχομαι καλές εργασίες στη Συνέλευσή μας και καλές σπουδές.  


Σύλλογος Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης (Σ.Ε.Λ.Ε.) 

Λαϊκό Πανεπιστήμιο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ»          

Αριθ. Πρωτ. 10

Τηλ.: 6979537457 - 6977972991

https://sele1.webnode.gr

e-mail: sele.lpdg@gmail.com

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας,

Σας ευχόμαστε καλό Φθινόπωρο και καλή συνέχεια στη συλλογική προσπάθειά μας για Λαϊκή Επιμόρφωση, μέσα από τα σεμινάρια και τις διαλέξεις του Λαϊκού μας Πανεπιστημίου.

Σας αποστέλλουμε «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» για την επικείμενη Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Σας παρακαλούμε να καταβάλλετε την ετήσια συνδρομή σας (15 ευρώ για το 2018) στο Σύλλογο, όσα μέλη δεν την έχουν καταβάλλει. Στην είσοδο της αίθουσας όπου θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. θα υπάρχει η Γραμματειακή Ομάδα, η οποία θα σας ενημερώνει σχετικά. Όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του Συλλόγου μας (Άρθρο 18) στην Καταστατική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να παρευρεθούν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 18 του Καταστατικού σε Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση.

Η Καταστατική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί:

τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.00, στη διεύθυνση: Θεομήτορος 48 - Πωγωνίου 1 (είσοδος), στον Άγ. Δημήτριο, απέναντι από το Shopping House

και απαιτείται για την απαρτία η παρουσία των μισών τουλάχιστον οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Συλλόγου (Άρθρο 18).

Εάν δεν επιτευχθεί η απαρτία, η Καταστατική Συνέλευση αναβάλλεται για άλλη ημερομηνία.

Παρακαλούνται να παρευρεθούν όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, προς αποφυγή ταλαιπωρίας όλων μας, αλλά ουσιαστικά και κύρια για την τροποποίηση του Καταστατικού, κυρίως για την αλλαγή της έδρας του Συλλόγου, η οποία έδρα δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί στην Αθήνα και θα πρέπει τώρα μετά από την προτεινόμενη από το Δ.Σ. και την έγκριση της πλειοψηφίας των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων μελών (Άρθρο 18), να γίνει η μεταφορά της στον Άγ. Δημήτριο. Έτσι θα κατορθώσουμε να πάρουμε Α.Φ.Μ. από την Εφορία, όπως προβλέπεται.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:

«Τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στα μέλη της Γ.Σ. ν' αποφασίσουν ή μη για την τροποποίηση των παρακάτω άρθρων του Καταστατικού του Σ.Ε.Λ.Ε.:

ΑΡΘΡΟ 2: Τροποποίηση από: Ως έδρα ορίζεται ο δήμος Αθηνών με διεύθυνση Ηρακλέους 10

σε: Ως έδρα ορίζεται ο δήμος Αγ. Δημητρίου με διεύθυνση Καπετανάκη 58.

Να διαγραφεί η λέξη «ισχυρή».

ΑΡΘΡΟ 3: Να προστεθούν στα «ΜΕΣΑ» τα εξής: 2) [κινηματογραφικών προβολών,] θεατρικών παραστάσεων

8) Η έκδοση και πώληση βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, ημερολογίων, C.D., D.V.D., κ.ά. εντύπων και ηλεκτρονικών υλικών.

9) Για την επίτευξη των μορφωτικών και επιμορφωτικών σκοπών του Συλλόγου είναι δυνατό να λειτουργεί «Λαϊκό Σχολείο» και «Λαϊκό Πανεπιστήμιο».

ΑΡΘΡΟ 4: παρ. 2. Να διαγραφεί η φράση: «το οποίο θα αποφαίνεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών» και αντί αυτής να γραφεί η φράση: «το οποίο θα αποφαίνεται εντός ενός μήνα για την έγκριση ή μη της εγγραφής του μέλους»

παρ. 4. Να προστεθούν τα εξής: [...] [να είναι υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες] μετά την παρέλευση ενός εξαμήνου από την εγγραφή τους ως μέλη και να λειτουργούν για ένα εξάμηνο ως δόκιμα μέλη, μη έχοντας δικαίωμα αυτή τη χρονική περίοδο του εκλέγεσθαι και ψήφου σε Καταστατική Συνέλευση.

Μπορούν να παρευρίσκονται σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου, εξαιρουμένων εκείνων που θα ορίζεται εισιτήριο εισόδου με σχετική απόφαση του Δ.Σ.

παρ. 6. Να τροποποιηθεί από: π.χ. δεν πληρώνει συνδρομές, δεν συμμετέχει στις εκλογές, σε: π.χ. δεν πληρώνει συνδρομές για τρία συνεχή χρόνια ή δε συμμετέχει σε τρεις συνεχείς αρχαιρεσίες]

ΑΡΘΡΟ 6: Να τροποποιηθεί από: «μέλος»

σε: «ειδικό γραμματέα» όπου υπάρχει σχετική αναφορά.

ΑΡΘΡΟ 9: Προσθήκες στην 1η παρ.: [να είναι ταμειακά τακτοποιημένα μέλη] , να έχει παρέλθει ένα εξάμηνο από την εγγραφή τους ως μέλη του Συλλόγου [...]. Δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα δύο ή και περισσότερα μέλη, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με α΄ βαθμού συγγένειας (σύζυγοι, αδέρφια κ.ο.κ.)

ΑΡΘΡΟ 12: Να τροποποιηθεί από: Σε περίπτωση απουσίας ή άλλου εμποδίου, τον αναπληρώνει ένας σύμβουλος που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ.,

σε: Σε περίπτωση απουσίας ή άλλου εμποδίου, τον αναπληρώνει ο Ειδικός Γραμματέας.

ΑΡΘΡΟ 14: Όπου υπάρχει η λέξη «μέλος» ν' αντικατασταθεί από τη λέξη «Ειδικός Γραμματέας».

ΑΡΘΡΟ 16: Να προστεθεί [εσωτερική λειτουργία του Σωματείου], του Λαϊκού Σχολείου και του Λαϊκού Πανεπιστημίου [...]

ΑΡΘΡΟ 19: Να τροποποιηθεί από: Ο Σύλλογος μπορεί με απόφαση που θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο,

σε: Ο Σύλλογος μπορεί με απόφαση που θα λάβει η Γενική Συνέλευση

Άγ. Δημήτριος, 22.9.2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                      ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Γραφτείτε μέλη του Συλλόγου μας, επικοινωνώντας με τα μέλη του Δ.Σ.:

1. Για να παρακολουθείτε ΔΩΡΕΑΝ όλα τα σεμινάρια και

2. Για να ενισχύσετε οικονομικά την κοινή μας προσπάθεια για διαρκή/δια βίου Λαϊκή Επιμόρφωση.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης - Λαϊκού Πανεπιστημίου "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ",

Ο νέος Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τέθηκε ήδη σε ισχύ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό θα πρέπει να έχουμε τη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από το Σύλλογό μας, παρακαλούμε απαντήστε στο e-mail του Συλλόγου: sele.lpdg@gmail.com

με τη φράση «Παρακαλώ να με διαγράψετε από την λίστα των επαφών σας».

Σε αντίθετη περίπτωση, απαντήστε μας με τη φράση "Παρακαλώ επιθυμώ να συνεχίσετε να μου στέλνετε μηνύματα".

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Αναπληρώτρια Γεν. Γραμματέας

Μαρία Γεωργούλη


ΕΥΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

σας εύχεται ολόψυχα

σε σας και στις οικογένειές σας:

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! 

Ραντεβού και πάλι στα σεμινάρια και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας

τον προσεχή Οκτώβρη.ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Μετά από την παραίτηση δύο μελών του Δ.Σ., 

της κ. Γεωργίας Μαυρέα, Γεν. Γραμματέα και του κ. Γιάννη Βεντούρα, Ταμία, 

τους οποίους το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί για την πολύτιμη προσφορά τους στο Σύλλογό μας, συγκροτήθηκε σε σώμα, 

τη Δευτέρα, 14.5.2018, με την εξής σύνθεση:

Θανάσης Ν. Καραγιάννης, Πρόεδρος

Δημήτρης Σιούλας, Αντιπρόεδρος

Βούλα Παπαδόδημα, Γεν. Γραμματέας

Ελένη Ζαμπέλη, Ταμίας

Μαρία Γεωργούλη, ΜέλοςΕυχές του Διοικητικού Συμβουλίου 

προς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας


Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και στους συνεργάτες μας, στις φίλες και στους φίλους μας
 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση, με μοναδικό θέμα: "Αλλαγή έδρας του Συλλόγου μας", την προσεχή Κυριακή, 18.3.2108, ώρα: 17.30΄, στο Ash in Art, Ηρακλέους 10-Καλλιρρόης.

Θ' ακολουθήσει το μάθημα Πολιτικής Οικονομίας του κ. Γιάννη Βεντούρα (18.00-20.30΄)

Αθήνα, 16.3.2018

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

α.α.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ                             ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., 

το οποίο εκλέχτηκε στις αρχαιρεσίες της 4.3.2018

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας,

Μετά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας για την εκλογή νέου Δ.Σ. (4.3.2018), ο πλειονοψηφών σύμβουλος κ. Γιάννης Βεντούρας, κάλεσε σε Συνεδρίαση το νέο Δ.Σ., την Παρασκευή, 9.3.2018, για να συγκροτηθεί σε σώμα (άρθρο 9 του καταστατικού μας).

Ανακοινώνουμε στα μέλη του Συλλόγου μας τα αποτελέσματα της Συνεδρίασης.

Για τη διετία 2018-2020, μετά από ψηφοφορία των εκλεγμένων συμβούλων, το νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να έχει την εξής σύνθεση:

Καραγιάννης Θανάσης, Πρόεδρος, τηλ.: 6977972991

Δημούλας Χρήστος, Αντιπρόεδρος, τηλ.: 6946710450

Μαυρέα Γεωργία, Γραμματέας, τηλ.: 6936090112

Βεντούρας Γιάννης, Ταμίας, τηλ.: 6936035203 και 

Ζαμπέλη Ελένη, Μέλος, τηλ.: 69772119780. 

Αναπληρωματικά μέλη:

Παπαδόδημα Βούλα

Σιούλας Δημήτρης

Γεωργούλη Μαρία και

Μπεμπόνη Γιαννούλα (Ζάνα)

Ευχόμαστε καλή συνεργασία με όλα τα μέλη μας, περιμένουμε την εθελοντική προσφορά τους, την τακτική παρακολούθηση των σεμιναρίων και τις προτάσεις για να επιτυγχάνεται όλο και καλύτερα ο κοινός μας στόχος, η εργατική και λαϊκή επιμόρφωση όλων μας.

Αθήνα, 9.3.2018 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Θανάσης Ν. Καραγιάννης                   Γεωργία Μαυρέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών (για τη διετία 2018-2020)

της 4.3.2018

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας,

Μετά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου μας, την Κυριακή, 4.3.2018, από την Εφορευτική Επιτροπή, ανακοινώνουμε στα μέλη του Συλλόγου μας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Για το πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν οι παρακάτω:

Βεντούρας Ιωάννης

Μαυρέα Γεωργία

Καραγιάννης Αθανάσιος

Ζαμπέλη Ελένη

και στην 5η θέση ισοψήφισαν οι: Δημούλας Χρήστος και Παπαδόδημα Σταυρούλα.

Αναπληρωματικά μέλη:

Σιούλας Δημήτριος

Γεωργούλη Μαρία και

Μπεμπόνη Γιαννούλα (Ζάνα)

Για την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι παρακάτω:

Λάμπρου Χρήστος

Ασλανίδης Ευστράτιος και

Καλοβούλου-Βυτόγιαννη Μαρία

Αναπληρωματικά μέλη:

Μυτιληναίου Πηνελόπη και

Νέστωρα Αικατερίνη

Όπως ορίζεται από το Καταστατικό του Συλλόγου μας (άρθρο 9),

«Μέσα σε διάστημα επτά (7) ημερών, το νεοκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση του πλειονοψηφήσαντος συμβούλου, συνέρχεται σε συνεδρίαση και συγκροτείται σε σώμα»

Σύντομα θ' ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αθήνα, 5.3.2018                                    Για το νέο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ιωάννης Βεντούρας


ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

4.3.2018

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ"

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(Έως και 5 σταυρούς)

Βεντούρας Ιωάννης

Γεωργούλη Μαρία

Δημούλας Χρήστος

Ζαμπέλη Ελένη

Καραγιάννης Αθανάσιος

Μαυρέα Γεωργία

Μπεμπόνη Γιαννούλα (Ζάνα)

Παπαδόδημα Σταυρούλα

Σιούλας Δημήτριος

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(Έως και 3 σταυρούς)

Ασλανίδης Ευστράτιος

Καλοβούλου-Βυτόγιαννη Μαρία

Λάμπρου Χρήστος

Μυτιληναίου Πηνελόπη

Νέστωρα Αικατερίνη

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΑΝΑΒΟΛΗ δύο μαθημάτων

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018, ώρα 18.00-20.00 
"Σχολικό Θέατρο και αστική ιδεολογία (κατά την περίοδο 1940-1949). Ιστορικές, παιδαγωγικές, ιδεολογικές αναφορές - σύγχρονοι κοινωνικοί προβληματισμοί"
στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος


Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, ώρα 18.00-20.00

"Παιδαγωγικά και ιδεολογικά ζητήματα σε προλογικά κείμενα του Σχολικού Θεάτρου (1900-1974). Αφορμή για συζήτηση όσον αφορά τη σύγχρονη σχολική (και μη) θεατρική πραγματικότητα"

στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 

(για την ανάδειξη Δ.Σ. της περιόδου 2018-2020)


Η Εφορευτική Επιτροπή, η οποία εκλέχτηκε στην Ειδική Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (Κυριακή, 25.2.2018), με βάση το άρθρο 9 του Καταστατικού μας, ορίζει ως ημέρα για τις Αρχαιρεσίες, την Κυριακή, 4.3.2018, ώρες 17.00-20.00, στην αίθουσα του πολυχώρου Ash in Art, Ηρακλέους 1 & Λαχούρη 1, πλησίον του μετρό "ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ".

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για μέλος του Δ.Σ. ή της εξελεγκτικής επιτροπής, μπορούν να υποβάλλουν σχετική έγγραφη αίτηση προς την Εφορευτική Επιτροπή, ή με email, μέχρι την Παρασκευή (2.3.2108) το μεσημέρι, ώρα 13.00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κλίνη Αργυρώ: 693744997

Κυριαζή Δήμητρα: 6942492237

Γούναρη Αφροδίτη: 6978119434

Η πρόσκληση αυτή θ' αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στο f/b του Συλλόγου μας και θα ειδοποιηθούν όλα τα μέλη με ηλεκτρονικό μήνυμα ή με μήνυμα στο κινητό τους

Αθήνα, 26.2.2018

Η Εφορευτική Επιτροπή

Σεμινάριο "ΘΕΑΤΡΟ"


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

συνεχίζει το σεμινάριο "ΘΕΑΤΡΟ" με το 3ο μάθημα, αφιερωμένο στον ΒΑΣΙΛΗ ΡΩΤΑ και την εργασία του πάνω στο βαθιά πολιτικό λαϊκό θέατρο, το Θέατρο Σκιών.

(Δευτέρα 26/2 - Αίθουσα Λογιστών ΕΛΕΠΑ - Κάνιγγος 27, 5ος  όροφος)

Εισηγητής Θανάσης Ν. Καραγιάννης

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !

Μάθημα Πολιτικής Οικονομίας και Γενική Συνέλευση για εκλογή εφορευτικής Επιτροπής

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!

Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ TAKTIKH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 25.2.2018, ώρα 17.00

Σύλλογος Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης

Λαϊκό Πανεπιστήμιο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ»

...

Τηλ.: 6936090112 - 6977972991

https://sele1.webnode.gr

e-mail: sele.lpdg@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φίλες και φίλοι, μέλη του Συλλόγου,

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης - Λαϊκού Πανεπιστημίου «Δημήτρης Γληνός»,

α. Σύμφωνα με τo άρθρo 7 του Καταστατικού, συγκαλεί την πρώτη Ειδική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 17.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, Πατησίων 4 (στοά), 1ος όροφος, πλησίον πλατ. Ομόνοιας, με θέματα:

1. Έγκριση ή καταψήφιση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Έγκριση του προϋπολογισμού και του απολογισμού του Συλλόγου

3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου».

Μετά την εκλογή της, η Εφορευτική Επιτροπή θα ορίσει την ημερομηνία των αρχαιρεσιών και «Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες του συλλόγου πρέπει να είναι ταμειακά τακτοποιημένα μέλη και να υποβάλλουν σχετική έγγραφη αίτηση στην εφορευτική επιτροπή μέχρι τρεις μέρες πριν από την έναρξη των αρχαιρεσιών.»

Εάν στην αρχή της Γ.Σ. δε διαπιστωθεί απαρτία ("θα πρέπει να είναι παρόντα το ένα τρίτο, 1/3, των ταμειακώς εντάξει μελών"), όπως προβλέπεται από το άρθρο 7 του Καταστατικού, τότε η Γ.Σ. θα επαναληφθεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

β. Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο (Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 18.00-20.30΄ μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το επόμενο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας.

Φίλες και φίλοι,

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πρώτη ιστορική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και με ενεργό τρόπο, μέσα από τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, να συμβάλλετε στη θετική εξέλιξη του Λαϊκού μας Πανεπιστημίου, αλλά και για την επίτευξη των γενικότερων σκοπών του Συλλόγου μας.

Η παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου μας κρίνεται λίαν απαραίτητη.

Επίσης, είναι δυνατό να εγγραφούν και νέα μέλη, τα οποία θα πάρουν μέρος στις προσεχείς αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

Αθήνα, 9.2.2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γραμματέας

Θαν. Ν. Καραγιάννης                                                                                                  Γεωργία ΜαυρέαΥπενθύμιση:

Την Κυριακή 11/02/2018 και ώρα 18.00 θα διεξαχθεί , το επόμενο μάθημα του Σεμιναρίου "Νεοελληνική Ποίηση - Η Γενιά του '20", 

με θέμα: "Μαρία Πολυδούρη - Ναπολέων Λαπαθιώτης"

με εισηγητή τον Γιώργο Ηρακλέους, Φιλόλογο

Στον Πολυχώρο Ash in Art, Ηρακλέους 10, Στάση Μετρό ΦΙΞ. Τηλ. για πληροφορίες 6936090112Συνεχίζεται το Θεατρικό Σεμινάριο 5 μαθημάτων, 

με εισηγητή τον Θανάση Ν. Καραγιάννη, Εργάτη των γραμμάτων.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών ΕΛΕΠΑ (ΠΟΛ) Κάνιγγος 27, 5ος όροφος (Πλατεία Κάνιγγος).


Δεύτερο μάθημα: Δευτέρα, 12.2.2018, ώρα 18.00-20.00

"Το Θέατρο για εφήβους στην Αθήνα των αρχών του 21ου αι. Προσεγγίσεις στη θεματολογία και την ιδεολογία της δραματουργίας του"


ΔΩΡΕΑ

Ο Θανάσης Ν. Καραγιάννης προσφέρει στο Σύλλογό μας για τους σκοπούς του, στη μνήμη του πατέρα του Νικολάου Καραγιάννη του Αθανασίου (1922-2014), το ποσό των πενήντα (50) ευρώ.

"Ο Νικόλαος Αθ. Καραγιάννης γεννήθηκε το 1922 στη Δίβρη Φθιώτιδας και έζησε από το 1928 στη Λαμία. Ήταν εργάτης στο Δήμο Λαμιέων. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του (2010-2014) έζησε ως φιλοξενούμενος στο "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ", στον Άγ. Δημήτριο - Αθήνα.

Ας είναι ελαφρύ το λαμιώτικο χώμα που τον σκεπάζει. 

Θα θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία αυτόν τον υπέροχο, απλό, καλοσυνάτο και λαϊκό άνθρωπο, τον πατέρα μας, που φεύγοντας άφησε ένα κενό στην καρδιά και στη ζωή μας.

Θανάσης Ν. Καραγιάννης

Στέλα Πλιάτσικα

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας &

Λαχειοφόρος αγορά βιβλίων

Την Κυριακή, 28 του Γενάρη 2018, ώρα 17.00, 

στην αίθουσα του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας

Πατησίων 4 (στοά), 1ος όροφος, πλησίον πλατ. Ομόνοιας

ανταλλάσσουμε ευχές,

κόβουμε την πίτα μας, 

στις 18.00-20.30΄παρακολουθούμε το μάθημα "Πολιτικής Οικονομίας" από τον κ. Γιάννη Βεντούρα: 

"α) Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ουσία του μισθού εργασίας, το ωρομίσθιο, ο μισθός με το κομμάτι 

β) Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Απλή & διευρυμένη αναπαραγωγή, η εξαθλίωση της εργατικής τάξης" και

φεύγουμε όλοι μ' ένα βιβλίο στο χέρι από τη λαχειοφόρο μας αγορά. 

Σας περιμένουμε!

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο


Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας (21.1.2018)

Αποφασίζουμε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης, για λόγους υγείας μελών του Δ.Σ. 

Προσεχώς, θ' ανακοινωθεί ημερομηνία και χώρος της διεξαγωγής της.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας!

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά τους: 
Α) για τον ξαφνικό θάνατο του φίλου και συνεργάτη μας, Τάσου Κόκκαλη, ο οποίος ήταν από τους τακτικούς σπουδαστές στα μαθήματα του Λαϊκού μας Πανεπιστημίου και 
Β) για το θάνατο της μητέρας, Ελένης Καμαρινού, της πολύτιμης συνεργάτιδάς μας και εισηγήτριας στα σεμινάριά μας, Δρ. Κυριακής Καμαρινού.
Αιώνια η μνήμη τους!
....
Για το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο
του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας
Δρ. Θαν. Ν. Καραγιάννης                     Γεωργία Μαυρέα 


Ειδική Έκτακτη Γενική Συνέλευση 

Κυριακή, 21 του Γενάρη 2018, ώρα 17.00

Σύλλογος Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης

Λαϊκό Πανεπιστήμιο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ»

ΕΔΡΑ: Ηρακλέους 10 - ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 6936090112 - 6977972991

https://sele1.webnode.gr

e-mail: sele.lpdg@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φίλες και φίλοι, μέλη του Συλλόγου,

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης - Λαϊκού Πανεπιστημίου «Δημήτρης Γληνός»,

α. Σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 9 του Καταστατικού, συγκαλεί την πρώτη Ειδική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, στις 17.00 μ.μ., στο café «Αθηναίων Πολιτεία», Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο (πλησίον του σταθμού του ηλεκτρικού), με θέμα:

«Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου».

Μετά την εκλογή της, η Εφορευτική Επιτροπή θα ορίσει την ημερομηνία των αρχαιρεσιών και «Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες του συλλόγου πρέπει να είναι ταμειακά τακτοποιημένα μέλη και να υποβάλλουν σχετική έγγραφη αίτηση στην εφορευτική επιτροπή μέχρι τρεις μέρες πριν από την έναρξη των αρχαιρεσιών.»

β. Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο (Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, στις 17.00 μ.μ., στο café «Αθηναίων Πολιτεία», Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο), θα πραγματοποιηθούν η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας και η λαχειοφόρος αγορά βιβλίων μεγάλης θεματικής ποικιλίας.

Φίλες και φίλοι,

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πρώτη ιστορική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και με ενεργό τρόπο, μέσα από τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, να συμβάλλετε στη θετική εξέλιξη του Λαϊκού μας Πανεπιστημίου, αλλά και για την επίτευξη των γενικότερων σκοπών του Συλλόγου μας.

Η παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου μας κρίνεται λίαν απαραίτητη.

Επίσης, είναι δυνατό να εγγραφούν και νέα μέλη, τα οποία θα πάρουν μέρος στις προσεχείς αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

Αθήνα, 7.1.2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Θαν. Ν. Καραγιάννης                           Γεωργία Μαυρέα

Τελευταία νέα

Φίλες και φίλοι,

Σας προσκαλούμε να γραφτείτε μέλη του Συλλόγου μας Εργατικής και Λαϊκής Επιμόρφωσης - Λαϊκό Πανεπιστήμιο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ» και να συμμετέχετε ΔΩΡΕΑΝ στα σεμινάριά μας!

Σας παρακαλούμε να δηλώσετε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στη σημαντική προσπάθεια που κάνουμε αφιλοκερδώς για την επιμόρφωση του εργαζόμενου και άνεργου λαού μας!

Δημιουργούνται ήδη Ομάδες Δραστηριοτήτων για:

  • Διεξαγωγή εκδρομών
  • Οργάνωση Διαλέξεων
  • Οργάνωση Παρουσίασης Βιβλίων
  • Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης
  • Οργάνωση μουσικο-φιλολογικών εκδηλώσεων κ.ά.

Σας ευχόμαστε να περάσετε

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με την οικογένειά σας και τους φίλους σας!

Καλή συνάντηση στα σεμινάριά μας και στη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου μας, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και παζάρι βιβλίων (Κυριακή, 21 του Γενάρη 2018, ώρα 17.00 στο Αθηναίων Πολιτεία στο Θησείο).

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!Υπενθυμίζουμε το επόμενο μάθημα Φιλοσοφίας που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου με εισηγητή τον κύριο Σκόρδο Δημήτριο και θέμα: «Σύγχρονη αντιπαράθεση Υλισμού-Ιδεαλισμού»

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, το σεμινάριο της Σχολής Γονέων αναβάλλεται για την προσεχή άνοιξη. Θα αναρτηθεί εγκαίρως σχετική ανακοίνωση.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Το 2ο μάθημα φιλοσοφίας  μεταφέρεται για τη Δευτέρα 27/11 στις 18.00 μ.μ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Ξεκινάμε Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 18.30 μ.μ. Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 6936090112

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, ξεκίνησαν τα μαθήματα του πρώτου σεμιναρίου γι' αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά.
Πριν ν' αρχίσει το μάθημα, ο Πρόεδρος του Προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου μας, Δρ. Θαν. Ν. Καραγιάννης, απεύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό στους 32 παρευρισκόμενους φοιτητές μας:

Φίλες και φίλοι, καλησπέρα σας.

Η συλλογική μας προσπάθεια συνεχίζεται κι αυτή την 3η πια ακαδημαϊκή χρονιά.

Μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης πιστεύουμε ότι πρέπει να σπουδάζουμε, να μορφωνόμαστε, να επιμορφωνόμαστε, για να μπορέσουμε ν' αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει, τι ακριβώς μας συμβαίνει.

Η εκπαίδευση και η παιδεία που έχουμε δεχθεί δε μας βοηθάει να ξεδιαλύνουμε ζητήματα και προβλήματα που έχουν σχέση με την οικονομία, την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την αδικία, με την ίδια μας τη ζωή.

Ο Σύλλογος Εργατικής & Λαϊκής Επιμόρφωσης - Λαϊκό Πανεπιστήμιο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ» είναι η εξέλιξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Δημητρίου & Νοτίων Προαστίων.

Οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι: Η εργατική & λαϊκή επιμόρφωση, η ανάπτυξη και καλλιέργεια της λογικής, κριτικής και διαλεκτικής επιστημονικής σκέψης, με τη μέθοδο του Διαλεκτικού και Ιστορικού Υλισμού, μια επιστημονική μέθοδος που ερμηνεύει τη φύση, την κοινωνία και την ανθρώπινη συνείδηση, με τρόπο που να κατακτούν την επιστημονική γνώση οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι και να καταλαβαίνουν την αιτία των

προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν και έτσι στη συνέχεια να οργανώνονται και ν' αγωνίζονται για τη λύση τους.

Φιλοδοξούμε τα μαθήματα να μην έχουν μόνο επιστημονικό θεωρητικό περιεχόμενο, αλλά και πρακτικό κοινωνικό και συνδικαλιστικό αντίκρισμα.

Ο μεγάλος παιδαγωγός, φιλόσοφος, κοινωνιολόγος και κοινωνικός αγωνιστής Δημ. Γληνός έλεγε: «Η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης, αλλά ζήτημα ζωής» Όχι, λοιπόν, «γνώση για τη γνώση», αλλά «γνώση για μια καλύτερη ζωή»!

Οι διδάσκοντες θα προσπαθήσουν και φέτος να διδάξουν με εκλαϊκευτικό τρόπο, ώστε να καταλάβουμε όλοι και όλες έννοιες δυσνόητες, που ποτέ δε θέλησε να μας διδάξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Είναι αλήθεια ότι ακόμη και σήμερα που έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι επιστήμες, είναι πολλοί αυτοί που τρομάζουν ακούγοντας τις λέξεις «μαρξισμός», «Μαρξ», «Ένγκελς», «Λένιν» κ.ά., ακριβώς γιατί από τη μια αγνοούν την εξέλιξη της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της πολιτικής οικονομίας στους 19ο και 20ό αιώνες, αλλά και από την άλλη γιατί το αστικό κράτος φρόντισε να συκοφαντήσει και να δυσφημίσει και τη μέθοδο του Διαλεκτικού και Ιστορικού Υλισμού και τους επιστήμονες και επαναστάτες πολιτικούς που την ανακάλυψαν, την εξέλιξαν και την εφάρμοσαν σε κοινωνικο-πολιτικό επίπεδο.

Το Λαϊκό μας Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει την προσπάθειά του να διδάξει παλιά πράγματα, που για πολλούς θα είναι νέα και πρωτόγνωρα. Αυτό θα έχει μεγάλη αξία, αφού, όπως θα διαπιστώσουμε, μέσα στο κεφάλι μας θα συγκρούονται συνεχώς

διαφορετικές και αντίθετες πληροφορίες και γνώσεις, που δεχτήκαμε και ιδέες που έχουμε.

Σήμερα ξεκινάει ένα σημαντικό σεμινάριο «Πολιτικής Οικονομίας» μ' έναν αξιόλογο διδάσκοντα, τον Γιάννη Βεντούρα, οικονομολόγο και συγγραφέα. Ελπίζω να το απολαύσετε μέχρι το τέλος.

Η πρότασή μας είναι να προσπαθήσετε να διαβάσετε σταδιακά το βιβλίο που προτείναμε, ώστε πριν από το μάθημα να έχετε κάποια γνώση και να έχουν δημιουργηθεί απορίες, ώστε να ξεδιαλύνονται κατά την ώρα του μαθήματος ή σε κάποιον άλλο χρόνο που θα συναποφασισθεί.

Εύχομαι να γίνουμε πολλοί, που να μη μας χωράει αυτή η αίθουσα, γιατί αυτό θ' αποδείξει έμπρακτα και την αναγκαιότητα για επιμόρφωση.

Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε και τα υπόλοιπα σεμινάρια και να προτείνετε και στους φίλους σας να έρχονται στα μαθήματα. Μέσα στο Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο ακολουθούν σεμινάρια Φιλοσοφίας (6 μαθήματα), Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (Σχολή Γονέων) (5 μαθήματα) και Νεοελληνικής Ποίησης (3 μαθήματα). Θα ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας και με φωτοτυπίες όσοι δε χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο.

Καλό διάβασμα, καλές σπουδές, καλή συνέχεια.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ»

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σήμερα, Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα 17.00, συνεδριάσαμε στην έδρα του (Ηρακλέους 10 και Καλλιρρόης, Αθήνα) το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του υπό ίδρυση Συλλόγου μας και μεταξύ άλλων θεμάτων, τα οποία συζητήθηκαν,

                                                                                     Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας να διακόψουμε τη μέχρι τώρα επιτυχή καθ' όλα λειτουργία του Φωτογραφικού Εργαστηρίου μας, με την καθοδήγηση και διδασκαλία του ερασιτέχνη φωτογράφου κ. Σπύρου Σανσονέτη, ο οποίος ιδία βουλήσει και μετά από πρόταση του μέλους του Δ.Σ. κ. Χρήστου Δημούλα, εντάχθηκε με τη φωτογραφική ομάδα του στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγ. Δημητρίου Αγ. Δημητρίου & Νοτίων Προαστίων (προηγούμενη ονομασία του Συλλόγου μας) για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017.

Το Τμήμα «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» του Συλλόγου μας δε θα λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστούμε το διδάσκοντα κ. Σπύρο Σανσονέτη για τη μέχρι τώρα συμμετοχή και προσφορά του στη συλλογική μας προσπάθεια για εργατική και λαϊκή επιμόρφωση και του ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλλιτεχνικές φωτογραφικές επιτυχίες.

Επίσης, ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου «ΦωτοΠρολετάριοι» για τη συνεργασία και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλλιτεχνικές φωτογραφικές επιτυχίες.

Αθήνα, 14.10.2017

                                Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

                       Θαν. Ν. Καραγιάννης                                                                Γεωργία Μαυρέα